In jurul anilor 1770-1780, un om din Carolina de Nord, numit John Morris, si-a construit o casa in Rutherfordton. Folosind doua pietre de cremene, el si-a aprins un foc in semineu. Impresionat de felul cum focul a inviorat atmosfera casei, Moris a hotarat sa pastreze acel foc sa arda continu. De aceea cu o deosebita atentie, s-a ingrijit ca focul sa nu se stinga niciodata.
Mai mult decat atat, atunci cand a construit o casa noua pentru fiul sau, a luat un carbune din focul din semineul casei sale si a aprins focul si-n noua casa. Mandri de aceasta realizare, membrii familiei Morris , au hotarat sa pastreze focul aprins din generatie in generatie, in onoarea tatalui si a bunicului lor.
In anul 1920, din intreaga familie Morris, a mai ramas un singur urmas direct, ce era stra-stra-stra-nepot a lui John Morris, numit William Morris. Acesta era in varsta de aproape 80 de ani, nu se casatorise si nici nu avea nici un urmas.
Prin multe incercari William a dorit sa-i determine pe cei ce-i erau rude mai indepartate sa pastreze traditia familiei si sa nu lase focul sa se stinga . Dar niciunul dintre acestia n-au fost gata sa preia acest angajament. Auzind de framantarea batranului, un vecin de-al acestuia l-a vizitat si s-a angajat ca sa pastreze focul sa arda si in generatiile urmatoare.
In anul 1948, la moartea lui William Morris, trecuse deja mai mult de 170 de ani de cand focul a fost aprins si-a ars continu.
In aceasta vreme si noi suntem chemati sa pastram aprins un foc care a inceput sa arda cu mai mult de 2000 de ani in urma. Au trecut razboaie, revolutii, iar pe scena lumii au venit si au trecut curente filozofice si miscari religioase. Dar flacara aprinsa de Christos, nu s-a stins. Aceasta lumina a stralucit continu in intuneric. Acum este randul tau sa ingrijesti ca aceasta flacara sa nu se stinga. Iti vei implini aceasta slujire ?
Nu lasa focul sa se stinga !
NU LASA FOCUL SA SE STINGA