Puterea rugaciunii de mijlocire
Printre multele „documente” arheologice care s-au descoperit, se afla si o parte a jurnalului imparatului roman Marcus Aureliu. In el se afla marturii veridice ale unor lucruri petrecute in timpul domniei sale. Iata una dintre ele, ce descrie o minune divina petrecuta in jurul anului 160 d.Hr.
Ostirea imparatului roman a fost incercuita de aproape un milion de barbari asezati in zona Germaniei de astazi. Asediul era asa de puternic incat romanii nu mai puteau merge in cautarea izvoarelor de apa. Au cautat tot felul de solutii, dar totul era in zadar. Cezarul descrie situatia astfel:
„Am inceput imediat sa ma rog dumnezeilor din tara mea, dar nebagandu-ma in seama, am cerut sprijin la aceia dintre noi care se numesc crestini. … Aruncandu-se ei insisi la pamant, s-au rugat nu numai pentru mine, dar si pentru intreaga armata, ca sa fim izbaviti de aceasta lipsa de apa. Petrecuseram cinci zile fara apa. Odata cu aruncarea lor la pamant si cu rugaciunea inaltata Dumnezeului lor – un Dumnezeu de care eu nu aveam cunostinta – a turnat apa din cer peste noi; dar peste vrajmasii nostri a venit o grindina ce nu le-a putut potoli setea. Imediat toti au recunoscut existenta lui Dumnezeu si raspunsul Sau la rugaciune.”
Ca urmare a acestui fapt, la intoarcerea acasa, Marcus Aureliu a dat un decret in favoarea crestinilor, decret ce urma sa fie aplicat in intreaga Roma.
Ce marturie deosebita despre o minune petrecuta in urma rugaciunii unor crestini. Ea a fost inaltata in favoarea unei mari multimi de pagani (persecutori ai crestinilor).
Te-ai ruga pentru cei ce-ti sunt impotriva, te chinuie sau poate te batjocoresc? Te-ai ruga pentru cei care nu cred ca tine?
Roaga-te pentru cei din jurul tau, mai ales pentru cei ce nu-l cunosc pe Dumnezeu! Acesta este lucrul ce-l asteapta Dumnezeu de la tine. Si El va raspunde dupa gasirea Sa cu cale.
Marturisiti-va unii altora pacatele, si rugati-va unii pentru altii, ca sa fiti vindecati. Mare putere are rugaciunea fierbinte a celui neprihanit. (Iacov 5:16)
Autor: Viorel Dascalu