VALOAREA INCERCARILOR
„Fratii mei, sa priviti ca o mare bucurie cand treceti prin felurite incercari.” (Iacov 1,2)
Unul din lucrurile care uimesc atunci cand contemplam corpul omenesc este taria oaselor. De fapt, ceea ce reprezinta structura de rezistenta pentru o constructie – structura facuta din beton si otel – aceea reprezinta sistemul osos pentru corpul nostru.
Dar care este secretul acestei rezistente? Oasele noastre sunt intretesute de niste lamele osoase care sporesc foarte mult rezistenta acestor elemente de structura.
Un lucru foarte important, care merita retinut, este ca aceste lamele osoase se dezvolta si se orienteaza in directia solicitarilor mecanice la care sunt supuse oasele noastre. Cu alte cuvinte, un os care intampina la un moment dat un soc mecanic mai serios va rezista in functie de pregatirea facuta pana atunci prin solicitarile la care a fost supus. Acest lucru scoate in evidenta, desigur, valoarea unei activitati fizice sustinute.
Si cu rezistenta noastra spirituala lucrurile stau la fel. Cu cat trecem mai des prin incercari, cu atat suntem mai pregatiti pentru alte incercari mai mari sau pentru poverile si responsabilitatile la care Dumnezeu ne cheama.
Sa mai fie de mirare ca apostolul Iacov ne someaza: „Sa priviti ca o mare bucurie cand treceti prin felurite incercari”? Iar apostolul Petru apreciaza incercarea ca fiind „mai de pret decat aurul”.
Va fi un semn de maturitate, de incredere in El, daca, dand piept cu incercarea, vei avea puterea sa-I multumesti lui Dumnezeu si sa astepti binecuvantarea speciala pe care El ti-a pregatit-o.
Esti pregatit pentru incercarile de azi? Multumeste-I lui Dumnezeu chiar acum pentru puterea pe care ti-o va da si fii plin de incredere.
Constantin Iosub