Luna aprilie, în întreaga creștinătate-cel puțin anul acesta, se află incontestabil sub semnul jertfei Mântuitorului.
Este multiplă simbolistica pe care am putea-o pune în dreptul cuvântului jertfă, a însemnătății acestui act suprem făcut în favoarea noastră; poate de la răscumpărarea de sub puterea păcatului și posibilitatea trăirii unei vieți sfințite, până la recâștigarea vieții veșnice, care fără jertfă nu ar mai fi fost posibilă. Poate de la afirmarea existenței unei iubiri nemeritate în dreptul nostru, până la certitudinea unei promisiuni care să ne însoțească în mod permanent și anume: „ Iată Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului.” ( Matei 28,20 )
Dar este extraordinar că toate aceste semnificații pot fi rezumate într-un singur cuvânt: eliberare!
Iubit așteptător al lui Isus, oprește-te câteva clipe pe dealul diform, sub forma unui craniu-Golgota. Privește-L acolo pe Isus, țintuit pe cruce. Atârnă între cer și pământ. Ochii Lui te caută peste mulțimea adunată și te zărește, acum la margine de timp. Te vede obosit, cu speranța frântă. Îți vede robia. Nu știu în ce constă robia ta, s-ar putea să fie o boală, din care aștepți eliberarea sau s-ar putea să fie lipsa unui serviciu. Poate un păcat nebiruit, o îndoială sau o relație dureroasă. Poate nu crezi că mai poți veni înaintea Lui, pentru că L-ai dezamăgit de prea multe ori pe El sau pe tine. Ești rob.
E nevoie popor laodicean să conștientizăm acest lucru: suntem robi! Nimic din tot ce putem face noi, nu ne poate elibera, nici faptele noastre, nici bogăția noastră, nimic din ce este al nostru.
Știm toate acestea în teorie, dar ne-am obișnuit prea mult să fim noi aceia care găsim soluțiile sau, să rezolvăm singuri problemele cu care suntem confruntați. Abia când ajungem în imposibilitatea de a putea schimba ceva, când ne dăm seam că nu suntem altceva decât niște robi, abia atunci începem să-L vedem-in facto-pe Isus ca fiind Cel care ne poate oferi adevărata eliberare, într-un cuvânt LIBERTATEA!
Pentru a așeza la locul potrivit meritele jertfei Mântuitorului, te invit să răspunzi la următoarele 5 întrebări, ce ne aduc în prim plan mielul de Paște, din descrierea levitică:
1. Ce i-a spus Dumnezeu individului SĂ‚ FIE o jertfă sau SĂ‚ ADUCĂ‚ o jertfă?
2. Despre ce a spus Dumnezeu să fie „fără cusur”, despre JERTFITOR sau despre JERTFĂ‚?
3. Cui i se lua viața pentru a plăti prețul cerut de legea încălcată a lui Dumnezeu, PĂ‚CĂ‚TOSULUI sau MIELULUI?
4. Ce făcea ispășire: SÂNGELE PĂ‚CĂ‚TOSULUI sau SÂNGELE MIELULUI?
5. Era păcătosul îndreptățit, curățit, împăcat cu Dumnezeu pentru că era JERTFITORUL IDEAL sau pentru că aducea JERTFA IDEALĂ‚?”(P.Dunham)
Iar acum, pleacă-te la piciorul altarului, la piciorul crucii, ținând mâinile împreunate pe capul Mielului. Furtuna din sufletul tău se poate liniști, căci în El, în Cel fără cusur, se află speranță. În sângele Lui. În jertfa lui fără egal. Aspra robie se va sfârși.
Dacă ai semănat până acum lacrimi, vei secera cu bucurie. Dacă ai umblat plângând, te vei întoarce cu bucurie. Pentru că a sosit timpul: HRISTOS A ÎNVIAT !
Sursa: http://resursepredici.blogspot.com