Femeile trebuie să se pregătească pentru a deveni mame. Femeile au nevoie de multă răbdare înainte de a fi pregătite să devină mame. Este în planul lui Dumnezeu ca ele să corespundă pentru această misiune. Lucrarea mamei devine nemărginită prin legătura ei cu Domnul Hristos. Este dincolo de orice înțelegere. Menirea femeii este sacră. Este nevoie de prezența Domnului Isus în cămin, pentru că faptele pline de iubire ale mamei pot transforma căminul într-un Betel. Soțul și soția trebuie să coopereze. Cum ar arăta lumea dacă toate mamele s-ar consacra pe altarul lui Dumnezeu, atât înainte, cât și după nașterea acestora!
Importanța influențelor prenatale. Efectul influențelor prenatale este considerat neînsemnat de către mulți părinți; însă cerul nu le privește astfel. Solia trimisă printr-un înger al lui Dumnezeu, de două ori, în modul cel mai solemn, dovedește că acest lucru necesită cea mai mare atenție din partea noastră.
Prin cuvintele adresate femeii evreice (soția lui Manoah), Dumnezeu vorbește tuturor mamelor din toate timpurile. "Femeia să ia bine seama", a spus îngerul, "să păzească tot ce i-am poruncit." Bunăstarea copilului va fi afectată de obiceiurile mamei. Poftele și pasiunile ei trebuie stăpânite, ținute în frâu, prin principii. Unele lucruri trebuie să le evite, împotriva altora trebuie să lupte, dacă vrea să împlinească planul lui Dumnezeu de a-i da un copil.
Lumea este plină de curse în care pot cădea picioarele copiilor. Mulțimile sunt atrase de o viață egoistă și de plăceri senzuale. Ei nu pot discerne primejdiile ascunse sau sfârșitul înfricoșător al cărării care pentru ei pare calea fericirii. Prin îngăduirea apetitului și al pasiunii, puterile lor sunt irosite și milioane de vieți sunt ruinate atât pentru lumea aceasta, cât și pentru cea viitoare. Părinții ar trebui să nu uite că împotriva acestor ispite trebuie să lupte copiii lor. Pregătirea trebuie începută chiar înainte de nașterea copilului, pentru ca acesta să fie în stare să lupte cu succes în bătălia împotriva vrăjmașului.
Dacă, înainte de nașterea copilului, mama este îngăduitoare față de sine, dacă este egoistă, nerăbdătoare, pretențioasă, toate aceste lucruri se vor manifesta în caracterul copilului ei. În felul acesta, mulți copii au primit ca moștenire, la naștere, aproape numai tendințe nestăvilite spre rău.
Însă, dacă mama aderă în mod neclintit la principii drepte, dacă este cumpătată și tăgăduitoare de sine, dacă este bună, blândă și neegoistă, ea poate oferi copilului ei toate aceste câteva prețioase trăsături de caracter.
Griji esențiale în perioada prenatală. Este o greșeală care se comite pe scară largă aceea de a nu avea în mod special în atenție viața femeii înainte de nașterea copiilor. În această perioadă atât de importantă, munca mamei trebuie ușurată. În organismul ei se produc multe schimbări. Este nevoie de o cantitate mai mare de sânge și de aceea o creștere a aportului de alimente hrănitoare, de cea mai bună calitate, care să poată fi convertite în sânge. Dacă nu primește acest necesar abundent de alimente hrănitoare, ea nu-și poate păstra puterea fizică, iar lăstarul care se va naște din ea va fi lipsit de vitalitate. Îmbrăcămintea ei necesită de asemenea atenție.
Corpul trebuie protejat împotriva frigului. Ea nu trebuie să facă apel la rezervele de vitalitate, ne îmbrăcându-se corespunzător. Dacă mama este lipsită de un aport suficient de hrană sănătoasă, nutritivă, lipsa va fi resimțită în cantitatea și calitatea sângelui. Circulația sângelui va fi deficitară, iar copilul va suferi și el datorită acestor lipsuri. Acesta va fi incapabil să-și însușească hrana care poate fi convertită în sânge, folositor pentru întregul organism. Sănătatea, bunăstarea mamei și a copilului depind mult de o îmbrăcăminte bună, caldă, și de aportul de alimente hrănitoare.
Trebuie avut grijă ca mediul în care trăiește mama să fie plăcut și fericit. Asupra soțului și tatălui stă în mod special responsabilitatea de a face tot ce îi stă în putere pentru a ușura povara soției și mamei. El ar trebui să-i ușureze pe cât e posibil povara, în starea în care este ea. El trebuie să fie binevoitor, curtenitor, amabil, blând și mai ales atent față de toate dorințele ei. Nici jumătate din grija acordată animalelor din grajd nu se dă femeilor care poartă copii în trupul lor.
Numai apetitul nu este un ghid sigur. Ideea că femeile, datorită stării din această perioadă, pot permite apetitului lor să-și facă de cap este o greșeală bazată pe anumite obiceiuri deficitare, și nu pe bunul simț. Apetitul femeilor în această stare poate fi schimbător, capricios și greu de mulțumit; iar obiceiul înrădăcinat îi îngăduie să aibă orice poftește, fără a consulta rațiunea pentru a vedea dacă acea hrană furnizează elementele nutritive necesare corpului său și pentru dezvoltarea copilului. Mâncarea trebuie să fie hrănitoare, însă nu trebuie să fie excitantă… Dacă este nevoie vreodată de simplitate și atenție deosebită față de calitatea hranei ingerate, atunci acest timp este acum – în această importantă perioadă.
Femeile care au principii și care sunt bine educate nu se vor îndepărta de simplitatea în dietă, în mod special în această perioadă. Ele vor ține cont că o altă viață depinde de a lor și vor fi atente în obiceiurile pe care și le formează, și în mod special în alimentație. Ele nu vor mânca ceea ce nu este hrănitor și este excitant, doar pentru simplul motiv că este gustos. Există prea mulți sfătuitori în jurul lor, gata să le convingă să facă lucruri pe care rațiunea le spune să nu le facă. Copiii se nasc bolnavi datorită satisfacerii apetitului de către părinți…
Dacă se introduce în stomac prea multă mâncare, iar organele digestive sunt suprasolicitate pentru a o digera și elibera organismul de substanțele iritante, mama comite o nedreptate față de sine însăși și pune temelia bolii pentru odrasla ei. Dacă ea mănâncă ce îi place și ce poftește, iresponsabilă față de consecințe, pedeapsa va cădea asupra ei, dar nu numai asupra ei. Copilul ei, nevinovat, va trebuie să sufere datorită nechibzuinței sale.
Stăpânirea de sine și cumpătarea sunt necesare. În nici un caz, nevoile fizice ale mamei nu trebuie neglijate. Două vieți depind de ea, deci dorințele ei trebuie luate în considerare cu amabilitate, iar nevoile ei împlinite cu generozitate. Însă, în mod special în această perioadă, ea ar trebui să evite, atât în dietă, cât și în orice altă privință, orice i-ar micșora tăria fizică sau mintală. Din însăși porunca lui Dumnezeu, ea se situează sub cea mai solemnă obligație de a exercita stăpânire de sine.
Bazele unui caracter drept al viitorului om sunt puse și consolidate prin obiceiuri de strictă cumpătare ale mamei în perioada dinaintea nașterii copilului… Această lecție nu trebuie privită cu indiferență.
Încurajați buna dispoziție, voioșia. Orice femeie pe cale să devină mamă ar trebui să încurajeze, oricare ar fi împrejurările, în mod continuu, buna dispoziție, mulțumirea, optimismul, știind că pentru toate eforturile pe care le face în această direcție ea va fi răsplătită înzecit, atât în ce privește sănătatea fizică a copilului, cât și moralul și caracterul acestuia. Aceasta nu este însă totul. Ea poate, printr-o bună deprindere, să se obișnuiască cu un mod de a gândi optimist și astfel să încurajeze o stare de spirit pozitivă a minții și să molipsească de acest spirit de voioșie pe cei din familie și pe toți din preajma ei. Astfel, sănătatea ei fizică va avea de câștigat în foarte mare măsură. Organele vitale vor căpăta vigoare, circulația sângelui nu va mai fi greoaie, așa cum s-ar întâmpla dacă s-ar lăsa pradă descurajării și mâhnirii. Sănătatea ei mintală și morală este înviorată prin buna dispoziție a stării ei de spirit. Puterea voinței va putea face față solicitărilor minții și se va dovedi o mare alinare pentru nervi. Copiii care sunt jefuiți de acea vitalitate pe care ar fi trebuit să o moștenească de la părinții lor trebuie să beneficieze de cea mai mare grijă. Acordându-se îndeaproape atenție legilor care guvernează ființa lor, se poate stabili o mai bună stare a lucrurilor.
Mențineți o atitudine calmă, plină de încredere. Aceea care așteaptă să devină mamă trebuie să-și păstreze sufletul în iubirea lui Dumnezeu. Trebuie să aibă pacea minții, trebuie să găsească odihnă în dragostea lui Isus, punând în practică cele din Cuvântul Său. Ea trebuie să-și aducă aminte că este împreună lucrătoare cu Dumnezeu.