1. Preia controlul asupra a ceea ce vrei sa mananci.
2. Mananca mai multe fructe, legume si cereale integrale care sunt importante pentru o viata zilnica sanatoasa. Aceste tipuri de mancaruri pot fi consumate din belsug fara sa luam in greutate. Carnea poate fi inclusa in unelediete, dar ar trebui sa avem grija.
3. Mananca mai multe fibre. O dieta bogata in fibre ar trebui sa fie o parte integrala din masa oricarei persoane. Nu numai ca ajuta la cresterea functionarii metabolismului, dar ne face sa ne simtim satui mai repede si sa ramana mai mult in stomac, asigurand scaderea apetitului.
4. Renuntarea la zahar e esentiala. Trebuie sa fim precaute la zaharul din cafea dulciuri.
5. Prea putin din lucrurile bune. Grasimile nu ar trebui sa fie in intregime eliminate din dieta noastra pentru a mentine un corp sanatos. Ar trebui sa invatam diferenta dintre grasimile benefice si cele dezastruoase.
6. Mananca frcevent, dar intotdeauna incet. Nu sari niciodata peste o masa, si mananca gustari sanatoase intre mese.
7. Consuma multa apa Consumarea apei calde nu numai ca arde caloriile, dar creste de asemenea activitatea metabolismului.
8. Evita mancarurile prajite. Mancarurile prajite, in special cele foarte prajite, desi sunt gustoase contin o cantitate mare de grasimi.
9. Renunta la grasimi atunci cand te rasfeti cu o pizza. Evita branza extra sau maioneza. Elimina sosul din salate.
10. Fa exercitii in mod regulat. Exercitiile nu numai ca te ajuta sa arzi caloriile, dar corpul tau va continua sa le arda la o rata mai mare chiar dupa ce te-ai oprit din exercitii. Daca mersul pe jos este tot ce poti sa faci, atunci mergi pentru ca s-a dovedit ca este bun pentru tine. Dar nu sta prea mult. Corpul uman se adapteaza.
11. Mareste-ti consumul de proteine. Fara proteine corpul tau nu va putea sa construiaca muschi noi. Proteinele ajuta de asemenea la cresterea metabolismului, care arde caloriile.
Sursa: Femei-Moderne.ro