• Home
  • Despre noi
  • Resurse biblice
  • Link-uri
  • Contact

Cercetati Scripturile

Portal de resurse biblice

Ești aici: Acasă / Resurse biblice / Sanatate / Articole despre legume si beneficiile folosirii lor / Castravetele – autor Alfons Balbach

Castravetele – autor Alfons Balbach

aprilie 30, 2011 By Site Editor

Castravetele

 
Zarzavaturile in medicina naturista, Alfons Balbach & Daniel Boarim, Traducere Picu Fivi
 
Compozitie chimica (100g):  
 
Calorii                  14,00kcal
Apa                       95,90%
Carboidrati            2,70%
Proteine                  0,70%
Lipide                     0,10%
Saruri                     0,60%
 
Vitamina A                 2RE
Vitamina B1          30,00mcg
Vitamina B2          40,00mcg
Niacina                    0,18mg
Vitamina C            14,00mg
 
Sarurile castravetelui (mg in 100g)

 
Potasiu                 140,00
Fosfor                    21,00
Calciu                    10,00
Sodiu                     10,00
Siliciu                      8,00
Sulf                          7,00
Clor                         6,00
Mg                           4,00
Fier                          0,33
 
 
     Castravetele este o planta de gradina ce face parte din familia Cucurbitaceelor, cu gust specific, “searbad” si apos, ceea ce nu-l priveaza de a fi apreciat de multe gusturi. Era un aliment favorit pentru Tiberiu Cezar, imparatul roman.
     Apropape toti sirienii il consuma cu satisfactie. In timp ce unii au predilectie pentru castravetii verzi, altii ii aleg pe cei ajunsi la maturitate.
 
Uz medical
 
Uz intern:                                                                   Uz extern:

Guta                                                                            Infrumuseteaza pielea
Reumatism                                                                   Pete
Tensiune arteriala ridicata                                             Negi
Inflamarea vezicii                                  
Inflamatii ale tubului digestiv
Diuretic
 
Castravetele este alcalizant, calmant, emolient, laxativ, stimulent, mineralizant.
     
  “Castravetele este recunoscut ca fiind, probabil, cel mai bun dintre diureticii naturali care se cunosc. Are totusi multe proprietati valoroase ca de exemplu, de a promova cresterea parului, datorita continutului sau mare de siliciu si sulf, in principal cand sucul sau este combinat cu suc de morcov, spanac si salata verde.
     Sucul de castravete, adaugat la cel de morcov, are efecte benefice in starile reumatice rezultate din retinerea excesiva de acid uric in organizm. Putin suc de sfecla, adaugat la aceasta combinatie accelereaza procesul general de vindecare.
     Datorita continutului ridicat de potasiu, sucul de castravete presteaza valoroase ajutoare in cazuri de tensiune arteriala. Este foarte util, de asemenea, in boli de dinti si gingivite.
     Eruptile cutanee de multe timpuri au fost vindecate prin suc de castravete baut in combinatie cu suc de morcov si de salata. Adaugarea de putin suc de salata are in unele cazuri contributia de a accellera eficienta acelora.” Dr. N. W. Walker
     Dr. Domingos D’ambrosio de asemenea recunoaste castravetele ca “foarte util suferinzilor de guta, reumatism si artrita.”;
     Dr. Teofilo L. Ochoa invata ca sucul de castravete se foloseste intern in inflamatiile tubului digestiv si vezicii. Acest suc, combinat cu miere de albine, este excelent pentru a combate boliile de gat, ca afonia, inflamatiile, angina etc.
     Se ia (bea) cu lingura. Contra bolilor de gat sunt de asemenea benefice cataplasme cu pulpa de castravete, reinnoite de cateva ori pe zi.
     “Castravetele”, spune dr. Paul O. Feiajo, “are unele calitati terapeutice: Emulsia de seminte, in uz extern usureaza durerea arsurilor, hemoroizilor, perpesurilor, abceselor si intern este excelent contra inflamatiilor tubului digestiv, vezicii si uretrei; infuzia de coaja uscata (30:100) este excelenta contra colicilor, fructul proaspat este recomandat contra crapaturilor de pe buze sau sani si pentru a conserva pielea fetei.”
     Sucul de castravete este un cosmetic pentru fata. Se iau 6 castraveti, ajunsi la maturitate. Se taie in sens longitudinal. Se trage cu o lingura toata pulpa si se pune intr-un borcan cu gura larga. Se bate un albus de ou, se adauga 100g de apa de trandafir si se pune peste pulpa de castravete in borcan. Se amesteca bine. Se adauga 50g de alcool pur. Se acopera borcanul. Se lasa in repaus timp de trei-patru zile. Se strecoara printr-un tifon fin curat. Se pastreaza in vase bine acoperite. Se agita inainte de folosire. Se foloseste extern pentru a favoriza indreptarea petelor, pistruilor, ridurilor etc. si pentru a infrumuseta si catifela pielea.  
 
Valoarea alimentara

 
     Mult timp castravetele a fost considerat necomestibil si chiar otravitor, si omenirea n-a putut sa beneficieze de acesta cum ar fi trebuit prin consumul larg. Si din nefericire aceasta suspiciune inca predomina in diverse grade intre clasele mai putin educate.     
     Nu este recomandat sucul de castravete fiert sau conservat. Cea mai buna forma de a-l consuma este crud, proaspat, natural, pentru ca sa nu piarda excelentele sale bogatii vitaminice si minerale.
     Daca se taie si se sareaza cu un anumit timp inainte de masa, castravetele devine indigerabil, ceea ce nu se intampla daca se serveste natural, fara nici o preparare. Sigur ca a-l taia la timpul mesei. Nu este necesar a-l curata de coaja, dar curatat este mai digerabil. Este bine a-l spala inainte de a indeparta coaja, datorita riscului de contaminare cu insecticide.

Din categoria: Articole despre legume si beneficiile folosirii lor

Lori Balogh - Dincolo de Orizont

Categorii articole


SANO VITA - In armonie cu tine CONCELEX - Excelenta in constructii
Daniel Ionita - Lansarea Editiei a 2-a Testament - Antologie de Poezie Romana Moderna (versiune bilingva Romana/Engleza)

PARTENERI MEDIA

Vizitati profilul Intercer la Instagram - Our LWS Instagram photos

Orhideea Gardens - Apartamente business class la pret economy

Institutul Teologic Adventist - Sesiunea Iulie 2014

RESURSE CRESTINE

Noutati Intercer - Noutati din lumea crestina si stiri generale Director de link-uri Intercer - Fa cunoscut site-ul tau!
Website Intercer pentru mobil - intercer.mobi AdServ Intercer - Mica publicitate si reclama
Intercer Istoric - Pionierat, inovatie, voluntariat, consecventa Biblia pe telefonul mobil - mai mult de 60 de limbi, versiuni paralele
Biblia in limba romana online, text si audio Calea Catre Hristos, text si audio
Studii biblice - studiu, inspiratie, descoperire Scrieri E.G.White in format audio
Intercer English - Articles, news, video clips Intercer Video Clipuri de la Youtube, Vimeo, etc.

[footer_backtotop]

Intercer Romania · Intercer Canada · Lucian Web Service · Termeni · Polita confidentialitate · Autentificare