Anul 1912 a adus cu sine descoperirea uimitoare a unui schelet – presupus a fi a unui om preistoric. A fost supranumit "omul de Piltdown". Acest craniu a fost expus timp de 40 de ani la diferite ocazii pentru a afirma evolutia omului din maimuta.
Evolutionistii au afirmat ca au gasit astfel veriga lipsa. Oare asa sa fie?
In anul 1953 craniul "omului de Piltdown" a fost cercetat in amanuntime de catre oamenii de stiinta. Atunci s-a descoperit inselatoria: craniul avea diverse parti din scheletul capului unui cimpanzeu si alte parti ale unui craniu uman. Astfel, ca sa se apropie cu cel de craniu de om, cu multa grija, s-au modificat diferita parti ale oaselor. Apoi s-a facut asambalrea cu un fel de ipsos imbatranit artificial si lipit cu clei de oase.
Va dati seama ca si astazi, cu putina straduinta, oricine ar putea sa "construiasca" si sa "modeleze" un schelet ce sa contina diverse parti ale oaselor a doua specii diferite. Computerul ar putea sa faca lucrul acesta cu foarte mare usurinta. Dar… veriga lipsa… tot lipseste!
In India, cu jumatate de secol in urma s-au descoperit urmele fosile ale "primului reprezentant al familiei umane". Pentru ca semana si cu maimuta, oamenii de stiinta au denumit fosila: ramapitec sau maimuta lui Rama (un print legendar ce ar fi trait in India)
Dar se pune o intrebare: cat de completa este fosila si ce informatii poate sa aduca?
Raspunsul vi se va parea absolut surprinzator. S-au descoperit DOAR cativa dinti, fragmente dintr-un maxilar superior si fragmente dintr-un maxilar inferior.
Oare aceste fragmente pot sa dea o imagine completa despre organismul din care au facut parte?
In niciun caz!
Viorel Dascalu