Scris de Viorel Dascalu
Cercetatorii au descoperit in Alberta, Canada, cel mai mare cimitir al dinozaurilor din lume. Acesta se afla chiar langa Hilda, la 50 de kilometri de Medecine Hat. Aria arheologica se intinde pe 2,3 kilometri patrati si contine, dupa primele estimari, mii de fosile apartinand unor zeci de specii de dinozauri. Cele mai multe dintre ele apartin unor uriasi cu coarne, Centrosaurii, o specie inca putin cunoscuta oamenilor de stiinta…
Situl a fost descoperit inca din anul 1997, dar de abia in vara anului 2010 cercetatorii au realizat uriasul sau potential. Sub primul strat de oase identificat de arheologi, oamenii de stiinta au identificat in 13 straturi succesive, pana in prezent fiind identificate ramasite ale unor dinozauri din clasa velociraptorilor, tiranosaurienilor, ankylosauri, triceratops etc. Pe langa uriasele reptile preistorice, arheologii au descoperit si ramasite ale unor animale de dimensiuni reduse: mamifere, pasari, reptile sau testoase. De altfel, unele dintre uriasele oase de dinozauri prezinta urme de muscaturi ce apartin unor mamifere, demonstrand rolul necrofag al acestora din urma.
"Se estimeaza ca varsta fosilelor este de cel putin 75 de milioane de ani, iar multimea oaselor i-a determinat pe cercetatori sa creada ca a fost vorba de un cataclism preistoric de proportii nemaivazute. Conform primelor date, se pare ca o inundatie masiva a trimis circa 100 de kilometri de uscat sub ape. Acesta ar fi fost motivul pentru care greoii dinozauri au pierit cu miile…" Aceasta este explicatia incropita de unii specialisti
Oasele sunt de Centrosaurus, o ruda a celebrilor Triceratops, dinozaurii cu coarne ai Americii. Centrozaurii traiau in turme de mii de membri, mult mai mari decat se stia dinainte. Aditional, furtunile tropicale decimau populatiile prin inundatii rapide.
O alta explicatie, din partea unui alt specialist, pare mai plauzibila:
"Alte specii erau capabile sa scape de potop mult mai usor, retragandu-se in zonele cu mai putina apa, alte reptile se urcau in copaci, iar altele se ingropau sau pur si simplu zburau in alta parte", potrivit lui Davis Eberth, cercetator la muzeul care investigheaza fosilele, Royal Tyrrell Museum.
Cimitire de dinozauri, sau alte specii de animale, au fost descoperite in lumea intreaga. Faptul ca fosilele se gasesc foarte grupate, spune ceva. In ziua de astazi nu se mai intampla ceea ce s-ar fi intamplat cu mii, "sute de mii sau cu milioane de ani" in urma. Oare de ce? Explicatia data tot de specialisti este urmatoarea:
"A fost un cataclism mondial". Pentru mine acest cataclism, vazut in ansamblu, seamana foarte bine cu potopul. Dinozaurii, sau alte specii de animale nu s-au putut salva de apele potopului si au murit grupate – consevandu-se in acelasi strat de fosilile.
Stratul de ramasite fosile de mamifere (de exemplu elefantii sau mamutii din Siberia, straturile de amfibii din Texas) sau straturile fosile din minele de carbune, toate au cam aceeasi structura, aceeasi datare si sunt formate identic – printr-un cataclism ce le-a surprins INSTANTANEU. Oare acest fapt nu este inca un argument suficient pentru a accepta teoria Bibliei cu privire la un potop?
Si astazi mor animale. Si nu putine. Pe fundul oceanelor se fosilizeaza foarte multe animale. Dar nu gramada. Aceste fosile se aduna in sedimente MOI si nu se afla intr-un strat COMPACT. Pe deasupra, nici nu devin carbune. Ce a fost ATUNCI (la potop) nu s-a mai intamplat.
Sursa: www.imaginealuidumnezeu.ro