• Home
  • Despre noi
  • Resurse biblice
  • Link-uri
  • Contact

Cercetati Scripturile

Portal de resurse biblice

Ești aici: Acasă / Resurse biblice / Religie-stiinta / Relatia dintre religie si stiinta / Evolutionism la amvon - autor Titus Cazan / Evolutionism la amvon – partea intai

Evolutionism la amvon – partea intai

mai 10, 2010 By LucianMih

 EVOLUÈšIONISM LA AMVON.  (partea întâi).

 
       EvoluÈ›ionismul este ipoteza că formele de viaÈ›ă superioare, în vârful cărora este omul, sunt dezvoltări din  unele  inferioare. Mai întâi a apărut accidental o moleculă  vie din materie anorganică. După multă vreme această fiinÈ›ă minusculă a căpătat în genele ei niÈ™te proprietăÈ›i pe care nu le avusese de la început. Ea a transmis aceste proprietăÈ›ii, urmaÈ™ului ei imediat. Istoria aceasta s-a repetat în cursul multor milioane de ani. Ca rezultat avem în faÈ›ă omul de azi. Acest om poate fi unul inteligent, educat, talentat – un om de È™tiinÈ›ă sau un artist. În ultima versiune, el poate fi un pastor, un preot creÈ™tin sau un imam musulman. Sau, cel puÈ›in aÈ™a se prezintă unii din aceÈ™tia.    

      La 12 Februarie s-au împlinit 200 de ani de naÈ™terea lui Chales Darwin, teoreticianul evoluÈ›ionismului.În 2006,  Michael Zimmerman, Decanul Colegiului de Arte Liberale È™i ȘtiinÈ›ă de la Unversitatea Butler din Indianapolis a  iniÈ›iat Săptămâna EvoluÈ›iei. Aceasta a fost făcută  o ocazie de celebrare È™i de publicare de materiale care să susÈ›ină filozofia rspectivă.  
      Ce atrage atenÈ›ia însă este faptul că sute de biserici, mai exact 974, s-au alăturat acestei sărbătoriri. Predicile, lecÈ›iile de la Școala de Duminică, chiar È™i dansurile au fost încadrate în tema evoluÈ›ionismului.
      Mirarea provine de acolo că, prin definiÈ›ie, evoluÈ›ioniÈ™tii sunt atei. Ei neagă nu numai raportul biblic al creaÈ›iunii, dar chiar È™i existenÈ›a lui Dumnezeu. ApariÈ›ia unor comunitaÈ›i creÈ™tine care să afirme deschis credinÈ›a lor în evoluÈ›ionism ,în acelaÈ™ timp cu credinÈ›a în Dumnezeu, este un fenomen relativ recent.

      Defunctul papă Ioan Paulal II-lea încuraja aceasta ideie, cu câÈ›iva ani în urmă.
      Rev. William L. Rhines Jr. de la Biserica  din Wilmington, Delaware, după zeci de ani de slujbă la amvon, declară acum că această credinÈ›ă în Dumnezeu, Creatorul, a mângâiat È™i a dat speranÈ›ă la generaÈ›ii de închinători negri ca să treacă peste înjosirile rasismului. Dar acum, zice el, noi facem parte din clasa de mijloc, chiar din nivelul ei de sus È™i este cazul să cântărim aceste teme eterne. El încurajează o discuÈ›ie despre aceasta la Biserica Metodistă Ezion-Mt .Carmel.    
 
    Una din cele mai vechi biserici negre din Statele Unite este The First African Baptist Church din Savannah, Georgia. Rev. Thurmond Tillman  nu se opune evoluÈ›iei, dar crede că negrii au alte subiecte mai urgente de discutat, cum ar fi cele sociale: “Trebuie să ne preocupe unirea lumii, nu dezbinarea pe tema originii”. RelaÈ›ia personală cu Dumnezeu vine în primul rând, susÈ›ine Tillman. Și testul acestei relaÈ›ii este relaÈ›ia unii cu alÈ›ii.
    “Trebuie să-i dăm lui Dumnezeu mult mai mult credit decât o facem acum, cum ar fi beneficiul îndoielii, care să includă evoluÈ›ia”, zice Mike Ghouse, preÈ™edintele Congresului Mondial Mahomedan, cu sediul în Dallas, Texas, care a sărbătorit anul acesta pentru prima dată Săptămâna EvoluÈ›iei.  
 
                                                                                                                                                         Titus Cazan

 Cu permisiune
 Sursa: www.tituscazan.com        

Din categoria: Evolutionism la amvon - autor Titus Cazan

Lori Balogh - Dincolo de Orizont

Categorii articole

[footer_backtotop]

Intercer Romania · Intercer Canada · Lucian Web Service · Termeni · Polita confidentialitate · Autentificare