Cele mai multe tratate asupra calendarului sunt ca un tot, nesatisfacatoare, fiind sau demodate, sau preocupate mai ales cu forma post-biblica a calendarului si nu cu aceea a timpurilor biblice, sau bazate pe teorii ale unei date tarzii a legii mozaice sau a caracterului pur babilonian al calendarului post-exilic. Insa cititorul netehnic nu doreste sa fie indreptat catre farame de material-sursa. De aceea, lista aceasta este scurta.
Talmudul Babilonian [Traducerea engleza Soncino]. Redactat de I. Epstein. 34 de volume: The Soncino Press, 1935-48. Talmudul cuprinde Legea orala, sau Misna, alternand sectiune dupa sectiune cu Ghemara, sau expunerea extinsa a Misnei prin comentarii, adaugiri si diferite interpretari ale rabinilor din Babilonia din secolul al 3-lea pana in secolul al 5-lea. Tractatul Rosh Hashanah (in volumul Seder Mo’ed VII) se ocupa cu sarbatoarea de Anul Nou si cu anumite aspecte ale calendarului. Reprezentand traditii ulterioare, nu se ocupa direct cu calendarul Vechiului Testament.
BURNABY, SHERRARD BEAUMONT. Elements of the Jewish and Muhamadan Calendars. Londra: George Bell & Sons, 1901. p. 554. O tratare extinsa (p.1-364), demodata, dar continand ici si colo informatii ajutatoare, desi mare parte din ea apartine calendarului iudaic rabinic si modern.
HORN, SIEGFRIED H. si WOOD, LYNN H. The Chronology of Ezra 7. Washington: "Review and Herald",1953. p. 160. Lucrarea aceasta facuta de doi dintre colaboratorii la aceste comentariu, care se ocupa mai ales cu un alt subiect, contine capitole despre "Calendare civile antice", "Calendarul ebraic pre-exilic" si "Calendarul iudeu post-exilic" cum si o explicatie detailata a datelor papirusilor elefantini. Desi se ocupa indirect cu calendarul iudaic, da surse documentare si se refera la autori asupra multor puncte specifice care au legatura cu acest subiect.
PARKER, RICHARD A. si DUBBER STEIN, WALDO H. Babylonian Chronology, 626 B.C. – A.D. 45. Ed a 2-a Chicago: The University of Chicago Press, 1994. p. 46
Contine o tabelizare a zilei intai a fiecarei luni a calendarului babilonian pentru perioada aceasta, asa cum e apreciata din tabele de luna noua, indicand cunoscuta luna a 13-a, asa cum e atestat de dovezi-surse antice. O aproximare folositore cu date calendaristice lunare pentru Babilon, desi autorii permit o eroare de o zi in 30% din cauza elementelor de incertitudine; si pentru date in Palestina trebuie sa fie permisa o margine mai larga, din cauza diferentelor in longitudine.
Uniunea de Conferinte a Bisericilor Adventiste din Romania