Mai înainte de toate, trebuie să fim optimiști, căci atunci când ești de partea lui Dumnezeu, inevitabil ești de partea câștigătoare. E adevărat, dificultățile și persecuția pot apărea oricând, oriunde. Zvonurile despre o minoritate religioasă se pot răspândi rapid și pe neașteptate, aceasta putând fi catalogată de către mass-media, politicieni, lideri religioși și poliție drept inamic public.
Povestea lui Estera ne arată că Dumnezeu își apără poporul Său minoritar. El își are proprii Săi oameni în poziții înalte, potrivite pentru a ajuta biserica Sa. Trebuie să ne aducem aminte că poporul lui Dumnezeu nu este limitat la cei aflați în registrul comunității. Ce putem face și ce nu ar trebui să facem?
1. Încredeți-vă în Dumnezeu. El este Stăpânul Istoriei. El este Mântuitorul biruitor și El ne va apăra.
2. Nu faceți nimic care să provoace persecuția. Nu trebuie să-i sprijinim pe aceia care în mod deliberat atacă alte biserici sau religii în cadrul întâlnirilor publice. Aceasta este o strategie proastă care ne creează o reclamă proastă și dă o mulțime de probleme membrilor noștri; ne facem astfel o mulțime de dușmani.
3. Nu folosiți zvonurile sau știrile de senzație pentru a alimenta credința oarbă sau propriile dorințe ale fraților și surorilor voastre. Frica nu este cea mai bună metodă pentru hrănire spirituală.
4. Fiți sinceri și atenți atunci când citați sau oferiți informații care ar putea fi interpretate într-un mod greșit. Verificați toate informațiile înainte de a le împărtăși.
5. Fiți proactivi. Nu așteptați ca să fiți persecutați ca să înființați o filială a Asociației Internaționale pentru Libertate Religioasă și să vă întâlniți cu autoritățile și liderii religioși.
6. Folosiți rețeaua bisericii pentru a primi sfaturi și informații.
7. Fiți credincioși și cereți lui Dumnezeu să vă ajute pe dumneavoastră și pe poporul Său să deveniți buni ucenici, indiferent că sunteți liberi sau persecutați. În călătoria vieții noastre, persecuția nu este nici capătul nici obiectivul, ci o problemă cu care s-ar putea să ne confruntăm. Avem o nădejde și știm că Isus va reveni, iar prin credință știm că avem un viitor luminos. Isus a spus ucenicilor Săi că acela care “va răbda până la sfârșit, va fi mântuit” (Matei 10 :22) și va intra în bucuria Domnului.
Ca adventiști știm de ce suntem pe acest pământ. Avem o misiune de îndeplinit, în condiții ușoare sau dificile, până când va reveni Domnul.
NOTA:
Aceaasta întrebare È™i răspunsul aferent este preluat din cartea „101 Intrebări pe care È™i le pun adventiÈ™tii” scrisă de John Graz È™i Bart Beach. Întrebările din această carte sunt reale, trimise de către membri ai Bisericii. Cu toate acestea, răspunsurile nu se consideră a fi replici oficiale.
John Graz și Bert Beach nu au pretenția de a oferi soluții infailibile sau de a reprezenta ultimul cuvânt. Însă, având în vedere experiența bogată în cadrul denominațiunii, pe cea de conducători și educația lor, ei au oferit răspunsuri bine gândite și interesante la multe întrebări și probleme propuse.
Sursa: www.adventist.ro