“Code de bonne conduite” este o expresie din limba franceză care nu se referă la un cod legal de comportament ci, pur și simplu la cea mai potrivită practică, din punct de vedere etic, de a susține evanghelizare publică. Noi credem că, atunci când ducem Evanghelia mântuirii semenilor noștri, suntem purtătorii unui mandat divin și de aceea doar cele mai înalte standarde etice sunt vrednice de a fi acceptate.Între standardele etice care nu pot să lipsească se numără:
1. Adevărul, transparența, corectitudinea față de alte instituții religioase. Când este implicat în evanghelizare, nimeni nu trebuie să facă în mod deliberat afirmații neadevărate privind învățăturile și practicile oficiale ale altor biserici.
2. Când ne mărturisim credința trebuie să fim conștienți totdeauna că îndeplinim un serviciu pentru Dumnezeu, și nu interese eclesiastice speciale.
3. Când ne împărtășim credința și practicile religioase, importanța familiei trebuie sa fie respectată, străduindu-ne să nu cauzăm izolare. Adventiștii trebuie să fie văzuți ca susținători și apărători ai familiei, într-o vreme în care forțele anti-familie sunt în ascendență.
4. Convertirea oamenilor și ceea ce urmează după alăturarea lor Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea nu trebuie să fie niciodată motivate de primirea unor daruri sau mijloace materiale, altfel convertirea devine înșelăciune.
Obiectivul nostru cheie în evanghelizare trebuie să fie întotdeauna acela de a-l atrage pe om spre Hristos și spre o deplină înțelegere a adevărurilor biblice și a mântuirii, și nu doar ca să sporim numărul credincioșilor. Acesta din urmă ar putea fi perceput ca “imperialism eclesiastic”.
NOTA:
Aceaasta întrebare È™i răspunsul aferent este preluat din cartea „101 Intrebări pe care È™i le pun adventiÈ™tii” scrisă de John Graz È™i Bart Beach. Întrebările din această carte sunt reale, trimise de către membri ai Bisericii. Cu toate acestea, răspunsurile nu se consideră a fi replici oficiale.
John Graz și Bert Beach nu au pretenția de a oferi soluții infailibile sau de a reprezenta ultimul cuvânt. Însă, având în vedere experiența bogată în cadrul denominațiunii, pe cea de conducători și educația lor, ei au oferit răspunsuri bine gândite și interesante la multe întrebări și probleme propuse.
Sursa: www.adventist.ro