Da! În unele locuri, noi urmăm o strategie pasivă de supraviețuire, la fel ca multe alte minorități. În mod tradițional, noi nu ne-am așteptat ca să căpătăm sprijinul “lumii”. Nu ne place să luptăm pe linia frontului. Motto-ul unor adventiști ar putea fi: “Ca să fii fericit, trăiește ascuns!” Având o astfel de abordare, am pierdut multe ocazii ca publicul să afle cine suntem și să ne prezentăm valorile. Desigur, noi trebuie să urmăm metoda creștină a regulii de aur. Dar, de asemenea, se pare că uneori suntem intimidați de contactul cu autoritățile. Faptul că ești adventist, sau chiar un lider adventist, nu te face în mod necesar să fii o persoană curajoasă sau un lider curajos!
Trebuie să învățăm să ne apărăm valorile și drepturile în fața oamenilor. Trebuie, întotdeauna, să fim gata să promovăm aceste valori și să-i apărăm pe cei care sunt victime ale intoleranței. Pro-activi, da, dar nu agresivi; acceptați răul, nu, dar “biruiți răul prin bine”, da. “Întrucât atârnă de voi, trăiți în pace cu toți oamenii” (Romani 12:18). Pentru a avea pace trebuie de asemenea ca drepturile tale să fie respectate, după cum și tu respecți aceleași drepturi ale altora.
NOTA:
Aceaasta întrebare È™i răspunsul aferent este preluat din cartea „101 Intrebări pe care È™i le pun adventiÈ™tii” scrisă de John Graz È™i Bart Beach. Întrebările din această carte sunt reale, trimise de către membri ai Bisericii. Cu toate acestea, răspunsurile nu se consideră a fi replici oficiale.
John Graz și Bert Beach nu au pretenția de a oferi soluții infailibile sau de a reprezenta ultimul cuvânt. Însă, având în vedere experiența bogată în cadrul denominațiunii, pe cea de conducători și educația lor, ei au oferit răspunsuri bine gândite și interesante la multe întrebări și probleme propuse.
Sursa: www.adventist.ro