Nu aceasta este menirea Conferinței Generale, de a încuraja sau descuraja membrii Bisericii să se implice în politică. Aceasta este o decizie pe care membrii trebuie s-o ia în mod individual. Exemplul și conducătorul nostru suprem este Isus. El nu s-a implicat în mod direct în politică. Misiunea Bisericii noastre este de a predica Vestea Bună și de a pregăti un popor ca să întâlnească pe Dumnezeu. Noi nu folosim puterea politică pentru a realiza aceasta. Noi nu vrem să impunem credința noastră lumii sau să controlăm guvernele. Pentru noi, “biserica” și “statul” sunt entități independente și separate. Aceste informații sunt utile pentru a explica de ce organizația Bisericii nu se implică în politică. Desigur, Biserica trebuie să ia poziție în problemele morale, căci nu putem fi orbi față de nedreptate, asuprire și persecuție. Aceasta nu înseamnă că noi favorizăm un partid în detrimentul altuia.
După ce am spus acestea, trebuie să recunoaștem că “creștinismul nu este o religie a individualismului izolat sau a introversiunii detașate. Este o religie a comunității”. Aceasta înseamnă că un creștin, ca individ, poate fi chemat de Dumnezeu, sau poate hotărî singur, să se implice în politică. Există parlamentari, ambasadori și miniștri adventiști. Nu e nimic rău în asta. Dar nu trebuie să uităm niciodată că creștinul adventist este un slujitor, motivat de dragoste, care lucrează mai înainte de toate pentru slava lui Dumnezeu și care susține separarea dintre “biserică” și “stat”.
În sens pozitiv, un creștin poate deține o poziție de înaltă răspundere în guvern, poate avea o mare influență asupra guvernului și poate ajuta la apărarea poporului lui Dumnezeu și la promovarea unui climat de libertate religioasă.
Implicarea în politică este o decizie personală. Politica poate fi utilă și poate fi devastatoare. Joaca de-a politica pentru satisfacerea ambiției după putere în mod sigur nu este cea mai bună cale de a-I sluji Domnului. Există atât de multe alte căi. Dar Dumnezeu poate de asemenea lucra cu putere prin politicieni. Fiecare lucrare și profesiune are atât o parte luminoasă cât și una întunecată.
NOTA:
Aceaasta întrebare È™i răspunsul aferent este preluat din cartea „101 Intrebări pe care È™i le pun adventiÈ™tii” scrisă de John Graz È™i Bart Beach. Întrebările din această carte sunt reale, trimise de către membri ai Bisericii. Cu toate acestea, răspunsurile nu se consideră a fi replici oficiale.
John Graz și Bert Beach nu au pretenția de a oferi soluții infailibile sau de a reprezenta ultimul cuvânt. Însă, având în vedere experiența bogată în cadrul denominațiunii, pe cea de conducători și educația lor, ei au oferit răspunsuri bine gândite și interesante la multe întrebări și probleme propuse.
Sursa: www.adventist.ro