E MAI TARZIU CA NICIODATA
Iata Eu vin curând si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui. (Apocalipsa 22:12)
Freddy era un copil foarte cuminte, asculta de parinti si învata foarte bine. Tatal lui i-a promis ca îi va îndeplini o dorinta daca va fi primul în clasa la învatatura. Auzind aceste lucruri, Freddy a fost si mai motivat sa învete, încât a ajuns primul în clasa la învatatura. Acum era rândul tatalui sau sa-si îndeplineasca promisiunea, asa ca s-a tinut de cuvânt.
Freddy a vrut sa mearga într-o calatorie la Londra, ca sa viziteze monumentele importante si sa afle obiceiurile oamenilor de acolo. Umblând pe strazile aglomerate ale Londrei, Freddy a fost atras de un obiect dintr-o vitrina. Era un magazin cu obiecte vechi. Ceea ce l-a fascinat pe Freddy a fost un ceas cu cuc. Si l-a dorit foarte mult încât tatal sau i l-a cumparat. Acum era mai usor pentru el sa stie cât e ceasul, deoarece cucul cânta din jumatate în jumatate de ora. În fiecare dimineata stia când trebuia sa se scoale. El se ghida dupa cântecul cucului. Stia de câte ori trebuia sa cânte cucul si asa afla cât e ceasul.
Intr-o dimineata cucul cânta de doua, trei, pâna la zece ori. Copilul, speriat ca era foarte târziu, a alergat în camera parintilor lui strigând: "Mami, mami; tati, tati e mai târziu ca niciodata!".
Noi, crestinii de astazi, ne dam seama cât de târziu este? Acum avem un ceas pe care toata lumea poate sa-l studieze. Ceasul care ne arata cât de târziu e fiecare crestin trebuie sa-l aiba. Acest ceas este Biblia.
Ne-am dat seama ca e târziu cu adevarat, ca Isus Hristos vine în curând, iar noi nu suntem pregatiti? Ceasul inimii te anunta si el. Daca nu iei seama la acest semnal, venirea lui Isus te va gasi nepregatit. Dumnezeu face astazi un apel fiecarui dintre noi, pentru a pretui timpul pe care îl avem pentru pregatire.
Sa ne rugam chiar în acest moment lui Dumnezeu pentru a ne deschide ochii sa vedem cât de târziu e ca sa ne putem pregati pentru revenirea Lui pe norii cerului.
Cine este persoana pe care te bazezi în momentele critice: tata, mama, o ruda, un politist, un judecator sau o alta „pila”? Cine este adapostul tau? Pe lista ta de ajutoare, la ce pozitie se afla Dumnezeu? Pozitia unu, doi, trei, zece sau…? Fii realist si sincer!