• Home
  • Despre noi
  • Resurse biblice
  • Link-uri
  • Contact

Cercetati Scripturile

Portal de resurse biblice

Ești aici: Acasă / Resurse biblice / Editoriale / Editoriale de Daniel Nitulescu / Joaca de-a inchinarea

Joaca de-a inchinarea

martie 27, 2011 By Site Editor

Joaca de-a închinarea

Vechii egipteni obișnuiau să se închine la ceapă crezând că forma ei sferică și foile concentrice reprezintă viața eternă. În sarcofage, egiptenii așezau lângă defuncți cepe, mirosul lor stringent având puterea de a-i  readuce la viață… Vreți să mai discutăm?
Tot pe tărâmul mirific al Nilului, Apis – taurul sacru – era venerat ca zeu al forței și al fecundității. Să zicem ceva “normal” sau “cât se poate de normal” într-o lume a panteoanelor pline cu idoli. Însă, acestui zeu (cred că și eu am să devin un zeu sau vreun sfânt dacă mă gândesc puțintel) avea propria curte în care era îngrijit și hrănit ca un suveran, având chiar și un harem [sic] și era servit de preoți în timp ce evreii din Egipt erau tratați ca niște animale. La moarte era îmbălsămat și îngropat asemenea unui zeu, slujitorii lui ținând 4 zile post negru. Pisicile, demonii, broaștele erau ființe în fața cărora se prosternau egiptenii. Parcă ai zice că „au dat în mintea copiilor”.

Mai mult… la câteva grade longitudine estică se află India, una dintre cele mai sărace țări ale lumii. Animalul preferat al lui Budha este șobolanul, simbolul dezlegării problemelor. Templele budiste și hinduse sunt populate de puțini oameni și multe vaci, maimuțe sau… mii de șobolani. Anul trecut bambusul a înflorit pe culturile unei Indii înfometate. Înflorește o dată la 48 de ani! Și pentru că sunt emblemele soluționării problemelor omului [sic], mii de șobolani și-au astâmpărat foamea cu bambus și desertul: aproape toată cultura de orez. Nu poate fi pus cel puțin pe fugă, este protejat de lege – e sfânt! Ca să nu mai vorbim despre acele imagini oripilante în care copiii care suferă de inaniție beau lapte din vasele pentru libație aflate la templu alături de mii de șobolani. ,,S-au fălit că sunt înțelpți și au înnebunit; și au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o icoană ce se aseamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare și târâtoare” (Romani 1:22-23).

 Privirea focalizată asupra unui obiectiv ne schimbă în profunzime. Analizând și comparând diversele religii ale lumii, ne dăm seama relativ ușor de felul filozofiei de viață pe care acestea le generează oamenilor. Cât de mult te poate eleva un șobolan? Contemplându-l, crezi că o se devii mai înțelept?
Când vom renunța să desfacem și să numărăm foile de ceapă? Privește în sus și dă slavă Domului!

Daniel Nitulescu

Din categoria: Editoriale de Daniel Nitulescu

Lori Balogh - Dincolo de Orizont

Categorii articole


SANO VITA - In armonie cu tine CONCELEX - Excelenta in constructii
Daniel Ionita - Lansarea Editiei a 2-a Testament - Antologie de Poezie Romana Moderna (versiune bilingva Romana/Engleza)

PARTENERI MEDIA

Vizitati profilul Intercer la Instagram - Our LWS Instagram photos

Orhideea Gardens - Apartamente business class la pret economy

Institutul Teologic Adventist - Sesiunea Iulie 2014

RESURSE CRESTINE

Noutati Intercer - Noutati din lumea crestina si stiri generale Director de link-uri Intercer - Fa cunoscut site-ul tau!
Website Intercer pentru mobil - intercer.mobi AdServ Intercer - Mica publicitate si reclama
Intercer Istoric - Pionierat, inovatie, voluntariat, consecventa Biblia pe telefonul mobil - mai mult de 60 de limbi, versiuni paralele
Biblia in limba romana online, text si audio Calea Catre Hristos, text si audio
Studii biblice - studiu, inspiratie, descoperire Scrieri E.G.White in format audio
Intercer English - Articles, news, video clips Intercer Video Clipuri de la Youtube, Vimeo, etc.

[footer_backtotop]

Intercer Romania · Intercer Canada · Lucian Web Service · Termeni · Polita confidentialitate · Autentificare