Un principiu de investitie cu rezultate pozitive si garantate
De Mihaela Raceala
Tot ceea ce faci reprezinta o investitie. Fie ca mananci, te uiti la televizor, lucrezi sau petreci timp cu prietenii, toate acestea le faci investindu-ti timpul, energia si resursele materiale. Asadar, intrebarea logica ce reiese din toate acestea este: Atunci, care sunt cele mai bune investitii?
Stim ca unele investitii au rambursari negative, altele aduc profituri, iar alte investitii, pur si simplu nu au nici rezultate negative dar nici pozitive. Evident ca toti am vrea sa avem investitii care sa aduca profituri. Dar cum evaluam ceva care ne-ar aduce o rambursare pozitiva? Am descoperit faptul ca cea mai buna cale de ati evalua investitiile este aceea care urmeaza urmatorul principiu: nu investi prea mult timp, efort sau bani in lucruri care aduc un profit mic si pe termen scurt, ci investeste in lucruri care aduc mult profit, dar pe termen lung.
Care ar fi termenul cel mai lung pentru care ne putem planifica investitiile? Adeseori ne gandim la planul financiar de dupa pensionare ca la unul de termen lung; si este. Dar cred ca mai intai de toate ar trebui sa ne gandim la vesnicie. Vom petrece mult mai mult timp in vesnicie comparat cu perioada cat vom fi pensionari. Asadar, primul lucru ce trebuie facut este sa urmam ceea ce Matei 6,20 spune: „Ci strangeti-va comori in cer, unde nu le mananca moliile si unde hotii nu le sapa si nu le fura”.
Pentru a investi in vesnicie, trebuie sa investim in doua lucruri. Primul si cel mai important este relatia noastra cu Dumnezeu. Prioritatile aici sunt salvarea, pocainta, ascultarea, rugaciunea si inaintarea lucrarii lui Dumnezeu, si asta doar sa mentionam cateva dintre ele. Al doilea lucru in care trebuie sa investim sunt oamenii. La urma urmei, singurele lucruri pe care le luam in cer sunt relatia noastra cu Dumnezeu si cu alti credinciosi.
Concentrandu-ne atentia in primul rand asupra acestor doua lucruri, va da o noua importanta asupra faptului de cum ne petrecem timpul, energia si resursele materiale. Si cel mai important este ca, investind in aceste lucruri va aduce intotdeauna rezultate pozitive, garantat.
De asemenea, trebuie mentionat ca acest principiu are impact si asupra altor aspecte ale vietii noastre. De exemplu, atunci cand mancam ar trebui sa ne concentram atentia asupra beneficiilor pe termen lung, si nu doar sa ne umplem stomacul, pe moment. Obiceiurile pe care le dezvoltam ar trebui sa ne aduca rezultate pozitive de durata, nu doar de-o clipa. Sa luam fumatul, de exemplu. Acest obicei ar putea sa-ti ofere senzatii placute, de moment, dar cu repercusiuni majore de sanatate, mai tarziu.
De fapt, pacatul este de multe ori perceput doar ca o investitie de termen scurt. Aduce rezultate imediate in ceea ce priveste placerea, dar consecintele pe termen lung sunt foarte diferite. Romani 6,23 spune: „fiindca plata pacatului este moartea: dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in Isus Hristos, Domnul Nostru”.
Petrece timp gandindu-te la cum sa aplici acest principiu de investitie cu rezultate pozitive pe termen lung. Ajusteaza-ti tinta. Nu trai pentru astazi; traieste, investind pentru vesnicie!
Articole Crestine – Copyright © 2007. Republicat cu permisiunea de la www.articolecrestine.com .