Pavel scrie in 2 Corinteni 3.18: “Noi toti avem fata neacoperita de vreun val si privim slava Domnului ca intr-o oglinda. Cat timp privim la aceasta slava, suntem schimbati si aratam ca Isus, cu o slava care creste continuu si care vine de la Domnul care este Duhul.” ( LRM –trad. Limba Romana Moderna).
Omul a fost creat pentru a se inchina. Intrebarea este insa: Care va fi obiectul inchinarii omului? In cartea sa “Sa ne inchinam”, Judson Cornwall declara: “In timp ce omul este o fiinta inchinatoare, are nevoie de ghidare in a alege obiectul inchinarii sale. Pentru ca omul prin inchinare devine in timp la fel ca obiectul caruia I se inchina.”
Istoria chiar a dovedit lucrul acesta. Exemplul lui Pavel cand era in Corint. Corintenii se inchinau zeitei Venus, numita Afrodita de catre greci. Ea era cunoscuta ca si zeita a dragostei, dar mai degraba ar putea fi descrisa ca si zeita a libertatii poftelor sexuale. Cele mai sacre persoane din templu erau prostituatele care erau consacrate pentru inchinarea lor.
Psalmistul a inteles conceptul acesta de „a deveni ca obiectul caruia te inchini.” El a scris in Psalmul 115.4-8: „ Idolii lor sunt argint si aur facuti de maini omenesti. Au gura, dar nu vorbesc; au ochi, dar nu vad; au urechi, dar nu aud; au nas, dar nu miroase; au maini, dar nu pipaie; au picioare, dar nu merg; nu scot nici un sunet din gatlejul lor. Ca ei sunt cei ce-i fac; toti cei ce se incred in ei.” (trad. Cornilescu).
Transformarea vine pe masura ce noi petrecem timp in prezenta lui Dumnezeu, ascultand, dand importanta cuvantului Lui si inchinandu-ne persoanei Lui. Judson Cornwall spunea: „Sa devina asemenea obiectului caruia se inchina, trebuie sa fie dorinta fiecarui inchinator.”
Petrecand timp in prezenta Lui, caracterul nostru devine conform caracterului Sau. Cu cat mai mult timp petrecem in prezenta Sa, cu atat mai mult devenim transformati in imaginea Sa. Dumnezeu ne-a predestinat sa semanam cu El, sa fim ca El.
Desi inchinarea este pentru Dumnezeu si numai pentru El, transformarea este un beneficiu vital al inchinarii. Ar fi foarte fain daca altii, vazand caracterul nostru sa spuna despre noi si Dumnezeu: „Voi petreceti prea mult timp impreuna.” ïŠ